פינוק לשבת

מתכון לעוגת גבינה בציפוי קצפת ומלית אוכמניות

דמיינו את התמונה הבאה: שבת בבוקר. גשם סוער מחוץ לחלון, או כך לפחות הבטיחה התחזית, וביד קפה לוהט ופרוסת עוגה רכה ועסיסית. עכשיו פקחו עיניים ורוצו להכין את זה: מתכון לעוגת גבינה נמסה בפה עם קצפת ואוכמניות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוגת גבינה עם קצפת ואוכמניות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 שורות ביסקוויטים (500 גרם)
  • 100 גרם חמאה
  • 7 ביצים
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 2 גבינה לבנה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 3 כפות מלית אוכמניות

אופן הכנת עוגת גבינה עם קצפת ואוכמניות:

רגע לפני: דמיינו את התמונה הבאה: שבת בבוקר. גשם סוער מחוץ לחלון, או כך לפחות הבטיחה התחזית, וביד קפה לוהט ופרוסת עוגה רכה ועסיסית. עכשיו פקחו עיניים ורוצו להכין את זה: מתכון לעוגת גבינה נמסה בפה עם קצפת ואוכמניות.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 34 ס"מ

הכנת הבסיס:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מרסקים את הביסקוויטים וממיסים את החמאה. מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לקבלת מעין בצק מתפורר לגושים.

• משטחים את הבצק בתחתית התבנית, ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד, ולא מכבים את התנור.

הכנת המלית:

• מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

• במיקסר, מקציפים את החלבונים (החלק הלבן) עם כוס סוכר, ומוסיפים בהזלפה עדינה את השמן, עד שהוא נטמע בקצף.

• מעבירים את הקצף לקערה נקייה, מנקים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ואת וו ההקצפה, ומקציפים את החלמונים עם רבע כוס הסוכר, עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.

• מוסיפים לקצף החלמונים את הגבינות, השמנת והקמח (ניתן להוסיף בשלב זה כף גרידת לימון) ומערבבים היטב.

• בתנועות קיפול, מאחדים בין שתי הקערות לתערובת אחידה.

• יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי, ואופים במשך 50-60 דקות.

• בתום האפייה, מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה עד שהיא קרה לגמרי (לפחות שעה וחצי). אין לפתוח את התנור בשום שלב של האפייה! אחרת, העוגה תנצח ותיסדק.

• לקישוט: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, ומצפים את העוגה. מניחים במרכז העוגה את מלית האוכמניות ושומרים במקרר.

אל תשכחו לשתף אותנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר