מה אוכלים היום?

מתכון לגראטן תפוחי אדמה מוקרם

כי פירה לא חייב להיות מנת ברירת המחדל מתפוחי האדמה. מתכון לגראטן משכבות פרוסות תפוחי אדמה עטופות בקרם. תוספת עשירה ומנחמת לארוחה חלבית. בונוס: ניתן לאחסן במקרר את הגראטן כמה ימים לפני האפייה, ולחסוך זמן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גראטן תפוחי אדמה - אלטרנטיבה מנצחת לפירה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1 בצל לבן
  • 3 שיני שום
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת

אופן הכנת גראטן תפוחי אדמה:

רגע לפני: כי פירה לא חייב להיות מנת ברירת המחדל מתפוחי האדמה. מתכון לגראטן משכבות פרוסות תפוחי אדמה עטופות בקרם. תוספת עשירה ומנחמת לארוחה חלבית. בונוס: ניתן לאחסן במקרר את הגראטן עד 3 ימים לפני האפייה, ולחסוך זמן.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית קדרת חרס בערך בגודל 2X233 ס"מ, עם 20 גרם חמאה.

• פורסים את הבצל לפרוסות דקות, וכותשים את השום.

• ממיסים בסיר גדול על אש בינונית את 80 גרם החמאה הנותרים, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד לשקיפות, במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד שעולה ריח שום.

• מוסיפים לסיר את החרדל, החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומבשלים במשך 4-5 דקות נוספות, בסיומן מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.

• יוצקים את תערובת תפוחי האדמה לתבנית החרס, משטחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה באופן שווה (בשלב זה ניתן לכסות את התבנית ולאחסן במקרר עד 3 ימים).

• אופים במשך 25-30 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת ותפוחי האדמה רכים (נדקרים בקלות ממזלג). אם אפיתם את הגראטן לאחר שהות במקרר, הוסיפו 5-7 דקות לזמן האפייה.

• מצננים מעט את הגראטן במשך 5 דקות לאחר האפייה, ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר