מתכון לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד ללא קמח

קפה הוא התירוץ שלכם לנשנש עוגיות מהקופסה? לא עוד. הנה מתכון לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד פריכות ורכות שלא צריך שום תירוץ כדי לחסל אותן. טיפ: במקום שוקולד-צ'יפס תעשייתי, השתמשו בחתיכות שוקולד מריר איכותי והתוצאה תשדרג פלאים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ללא קמח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 2 כוסות שיבולת שועל
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 113 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס שוקולד מריר איכותי קצוץ (לפחות 65 מוצקי קקאו)
  • 1/2 כפית מלח ים

אופן הכנת עוגיות שיבולת שועל ושוקולד:

רגע לפני: קפה הוא התירוץ שלכם לנשנש עוגיות מהקופסה? לא עוד. הנה מתכון לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד פריכות ורכות שלא צריך שום תירוץ כדי לחסל אותן. טיפ: במקום שוקולד-צ'יפס תעשייתי, השתמשו בחתיכות שוקולד מריר איכותי והתוצאה תשדרג פלאים.

מתכון ל-24 עוגיות

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

• במעבד מזון או בבלנדר ידני, טוחנים עד דק 1/4 1 כוסות שיבולת שועל. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת אפייה ומעבדים יחד בפולסים קצרים.

• במערבל מזון (מיקסר), מעבדים יחד את החמאה הרכה והסוכר הלבן והחום, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

• מוסיפים למערבל המזון את שיבולת השועל הטחונה ומערבבים ידנית עד לאיחוד מלא.

• מקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ ושיבולת השועל שנותרה ומערבבים היטב.

• ליצירת העוגיות, מניחים 2 כפות מתערובת הבצק על נייר האפייה, במרווחים שווים, בשתי התבניות. בוזקים מעל העוגיות את מלח הים ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

• מניחים לעוגיות להצטנן מחוץ לתנור 5 דקות לפחות, ורק אחרי שעה מאחסנים אותן בכלי סגור.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר