עגבניות ממולאות בסגנון סיציליאני עם אנשובי וזיתים
עגבניות ממולאות בסגנון סיציליאני עם אנשובי וזיתים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 עגבניות בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • 4 פילה אנשובי בשמן
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות צלפים קצוצים גס
  • 1/3 כוס זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים גס
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ו פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת עגבניות במילוי אנשובי:

אאא

רגע לפני: "סגנון סיציליאני" נשמע לכם ערטילאי מידי? חכו שתטעמו את המנה המוצלחת הזו: מתכון לעגבניות ממולאות באנשובי, פטרוזיליה וזיתים. מנה דרום איטלקית פופולרית וקלה להכנה. אם אתם מסתדרים עם מלח, תוספת אנשובי תתקבל בברכה.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית שגדולה מספיק בשביל כל העגבניות.

• קוצצים דק את הבצל וכותשים את השום.

• חותכים את נתחי האנשובי לפיסות קטנות.

• חותכים את השליש העליון של כל עגבנייה, ושומרים בצד. בעזרת כף, גורפים את כל תוך העגבניות, בלי לפגוע בבשר העגבנייה. שומרים בכלי את כל מה שהכילו העגבניות.

• מחממים כף שמן במחבת בינונית, ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות ומידי פעם מערבבים, עד שהבצל מזהיב ומתרכך. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עד שעולה ריח שום, כ-30 שניות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מוסיפים למחבת את האנשובי, הפטרוזיליה, הצלפים, הזיתים, פירורי הלחם וכל מה שהיה בתוך העגבניות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים יחד כ-2 דקות, עד שהתערובת מתגבשת.

• ממלאים את העגבניות בתערובת במידה שווה, ומסדרים אותן בתבנית האפייה. מברישים את העגבניות בכף שמן הזית שנותרה.

• אופים במשך 20-25 דקות, עד שה"עור" של העגבניות מתחיל להתקמט. הן צריכות להיות רכות, אך לא מושיות.

• מגישים את העגבניות כשהן חמימות או בטמפרטורת החדר.