אף אחד לא יחשוד שאין כאן חלב
אף אחד לא יחשוד שאין כאן חלב (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 170 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות ברנדי או קוניאק
  • 2 כפות קפה חזק מבושל
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • קמצוץ מלח ים

אופן הכנת מוס שוקולד פרווה:

אאא

רגע לפני: מסתבר שלסגור ארוחה בשרית עם קינוח שוקולדי מתוק, עשיר ואיכותי זה אפשרי בהחלט: מתכון למוס שוקולד חלומי ולגמרי פרווה. קינוח פשוט להכנה שמתאים לטבעונים והוא אפילו בריא, במידה מסוימת.

• קוצצים את השוקולד.

• מפרידים בזהירות את הביצים לשני כלים נפרדים.

• לקפה המבושל, מניחים 2 כפות קפה טחון בכוס ויוצקים מעל מים רותחים (ממש כמו שמכינים קפה, רק בלי החלק של החלב).

• בבן מארי (סיר מלא מים חמים על האש, ועליו סיר נוסף עם השוקולד ויתר הרכיבים המיועדים להמסה), ממיסים את השוקולד יחד עם הברנדי/קוניאק והקפה המבושל. ברגע שמתהווה נוזל שוקולדי, מערבבים פנימה קורט מלח ומסירים מהאש.

• בעזרת כף עץ, מערבבים לתוך השוקולד המומס את החלמונים (החלק הצהוב), אחד בכל פעם ולאחר מכן מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.

• מקציפים את החלבונים, וכשהם מתחילים להתקשות, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.

• מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד, רבע מהכמות בכל פעם, עד לאיחוד מוחלט.

• יוצקים את המוס לכלים אישיים או לקערה אחת גדולה ומגישים כקינוח בפני עצמו, או ניתן למלא איתו עוגות או קינוחים על בסיס בצק.