המילוי כבר בפנים. לחמניות ממולאות בגבינה וסלרי
המילוי כבר בפנים. לחמניות ממולאות בגבינה וסלרי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 שקית שמרים טריים
  • 2/3 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1/2 1 כוסות מים
  • למילוי:
  • 6 ענפי סלרי - ללא החלק הלבן
  • 250 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • חופן צנוברים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה - למריחה

אופן הכנת לחמניות ממולאות:

אאא

מתכון ל-15 לחמניות

• במיקסר עם וו לישה, או ידנית, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) עם השמרים, מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים - עד 1/2 1 כוסות - ולבסוף את המלח.

• לשים היטב עד לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה ומניפים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגודל שווה, מכסים את הכדורים ומניחים להתפחה חוזרת במשך 20 דקות.

• הכנת המלית: קוצצים את הסלרי, ומערבבים בקערה יחד עם הגבינה המגורדת וחופן הצנוברים, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• משמנים קלות משטח עבודה, חופרים באצבעות חור במרכז כל כדור, מניחים בפנים מהמלית וסוגרים לכדור עגול ויפה.

• מסדרים את הכדורים בתבנית, מברישים בביצה טרופה, ניתן לפזר מעל מעט שומשום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב שחום.