בראוניז פרווה בציפוי שוקולד. קינוח מושלם לשבת
בראוניז פרווה בציפוי שוקולד. קינוח מושלם לשבת (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 1/3 כוסות (250 גרם) שיבולת שועל
  • 3 1/3 כוסות (500 גרם) תמרים מגולענים רכים מזן מג'הול
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח ים, כתוש
  • 2/3 כוס (100 גרם) שבבי שוקולד מריר
  • לציפוי:
  • 3/4 כוס שמן קוקוס או חמניות
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 2/3 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח ים, לטעם

אופן הכנת בראוניז שוקולד:

אאא

רגע לפני: 30 דקות עבודה, רכיבים פשוטים ויש לכם קינוח פרווה מושלם לשבת: מתכון לבראוניז שוקולד עם ציפוי שוקולד מפנק, ריבועים קטנים של אושר שיתחסלו ברגע שיגיעו לשולחן. הכפילו כמויות.

• מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ.

• קוצצים לחתיכות קטנות את התמרים.

• במעבד מזון, טוחנים את שיבולת השועל למרקם דק, אך משאירים כמה גרגרים בשלמותם, לחספוס קל.

• מוסיפים למעבד המזון את התמרים, הקקאו, תמצית הווניל ומלח הים, עד לקבלת תערובת אחידה.

• בשלב זה, מומלץ ללבוש כפפות חד פעמיות, ולשטח בשכבה שווה את התערובת בתבנית (הכפפות חוסכות הרבה לכלוך). בעזרת גב של כף גדולה, מיישרים ומחליקים את התערובת.

• מפזרים מעל את שבבי השוקולד, ובעזרת אותו כף, 'מוחצים' אותם לתוך התערובת.

• מעבירים את התבנית להקפאה למשך 10 דקות.

הכנת ציפוי השוקולד:

• יוצקים את שמן הקוקוס/חמניות לקערת ערבוב, ומוסיפים את אבקת הקקאו, המייפל, תמצית הווניל ומעט מלח ים ומקציפים לתערובת חלקה.

• מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל את הציפוי באופן שווה.

• מחזירים את התבנית למקפיא, למשך 20 דקות לפחות, לגיבוש מלא של הבראוניז.

אופן ההגשה: כדי שהציפוי לא יימס, הבראוניז חייבים להישאר בהקפאה. מוציאים אותם 30 דקות לפני ההגשה, שוטפים סכין במים חמים או משפשפים את הסכין במגבת וחותכים בזהירות לריבועים שווים.