פיצה עם רוטב סלק ומגוון תוספות
פיצה עם רוטב סלק ומגוון תוספות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • בצק פיצה בסיסי (מתכון בהוראות ההכנה)
  • לרוטב הסלק:
  • 4 סלקים קטנים
  • 425 גרם שעועית לבנה, מושרית למשך לילה ומבושלת בהרבה מים, עד ריכוך
  • 1/4 כוס טחינה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תוספות: 1/2 כוס עלי תרד קרועים גס, גבינת עזים מפוררת

אופן הכנת פיצה ברוטב סלק:

אאא

רגע לפני: שילוב אדיר בין בסיס פיצה פשוט ומהיר הכנה לרוטב סלק ביתי במרקם סמיך ונימוח. בגדול, התוספות גמישות בהחלט וניתן לצוות לפיצה ירקות קלויים או מאודים ומגוון גבינות. אנחנו בחרנו בגרסה החלבית הכוללת עלי תרד וגבינת עזים.

הכנת הבצק:

>> מתכון להכנת בצק פיצה בסיסי

• על משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשני עיגולים גדולים, או שמשתמשים רק בחצי בצק, ומקפיאים את החצי השני.

הכנת רוטב הסלק:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים את שני קצוות הסלק, ושוטפים היטב. מניחים את הסלקים על ריבוע נייר כסף, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח. מהדקים למעלה את נייר הכסף, כך שהסלקים יהיו עטופים לגמרי.

• אופים במשך שעה בתנור שחומם מראש, או עד שהסלקים רכים - בודקים אחרי חצי שעת אפייה בעזרת נעיצת מזלג. מוציאים מהתנור, ומצננים היטב.

• מקלפים את הסלקים, חוצים כל אחד לשני חצאים ומכניסים למעבד מזון יחד עם השעועית המבושלת, הטחינה, שן שום, שמן הזית, מיץ מחצי לימון ותיבול של מלח ופלפל שחור - לפי הטעם. מעבדים עד לקבלת רוטב במרקם של 'חומוס' - משחתי, סמיך ואחיד.

רגע האיחוד:

• מחממים את התנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מניחים על התבנית המרופדת את אחד מעיגולי הבצק, מורחים מעל חצי מכמות רוטב הסלק, מפזרים עלי תרד וגבינת עזים מפוררת, ואופים בתנור למשך 12-15 דקות, או עד ששולי הפיצה מזהיבים.