לביבות, לאטקס, העיקר שיהיו פריכות
לביבות, לאטקס, העיקר שיהיו פריכות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל קטן
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/3 כוס שמן קנולה או זית
  • 3 כפות חמאה (או מחמאה, לפרווה)

אופן הכנת לביבות תפוחי אדמה:

אאא

רגע לפני: עצרו הכל! עלינו על הנוסחה ללביבות פריכות שכל נגיסה בהן היא אושר קריספי מענג. כל מה שאתם צריכים זה מגבת גדולה ואתם מסודרים. מתכון ללביבות תפוחי אדמה - לאטקס - קריספיות.

• מקלפים את הבצל ותפוחי האדמה.

• פורסים על משטח עבודה מגבת גדולה, נקייה ולא עבה מדי, וממקמים עליה את הפומפייה.

• חוצים לשניים את הבצל, ומגרדים גס בפומפייה למרכז המגבת. מניחים את הפומפייה בצד, עוטפים במגבת את הבצל המגורר, וסוחטים לכיור, כדי לסיר לחות עודפת. מעבירים את הבצל הסחוט לקערה גדולה.

• אם המגבת לחה מאוד, מחליפים לאחת אחרת, ופורסים שוב על משטח עבודה. כמו הבצל, מגרדים את תפוחי האדמה על המגבת, עוטפים, וסוחטים היטב את הנוזלים לתוך כיור. בסוף הסחיטה, מעבירים את תפוחי האדמה לקערת הבצל, ומערבבים. אם התערובת עדיין רטובה, סוחטים שוב.

• טורפים קלות את הביצה ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.

• במחבת גדולה, מחממים את השמן והחמאה על אש בינונית-גבוהה, וכשהשמן חם, מורידים בזהירות לביבה בגודל 1/3 כוס מתערובת תפוחי האדמה למחבת, ובעזרת גב של כף, משטחים ללביבה.מטגנים במשך 3-5 דקות מכל צד, עד שהלביבה מקבלת גוון זהוב ומשחימה בצדדים. חוזרים על אותה פעולה עד שהתערובת שבקערה נגמרת.

• מגישים חם מיד, לצד שמנת חמוצה ורסק תפוחים.