אנטריקוט ברוזמרין וירקות שורש צלויים
אנטריקוט ברוזמרין וירקות שורש צלויים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 1 ק"ג נתח אנטריקוט שלם
  • שמן זית
  • 1 כף רוזמרין יבש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים גדולים לבנים
  • 2 בצלים גדולים סגולים
  • 6 גזרים
  • 3 ראשי קולרבי
  • 2 פקעות לפת
  • 6 בטטות קטנות
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 250 גרם ערמונים בוואקום
  • 4 כפות סילאן

אופן ההכנה:

אאא

רגע לפני: עיקרית עסיסית ונהדרת לשולחן השבת. המנה מרשימה מאוד, אך למעשה פשוטה להכנה ולא מסובכת בכלל: מתכון לנתח אנטריקוט צלוי ברוזמרין עם מגוון ירקות שורש ממכרים. הדבר הכי מאתגר בהכנת המנה הזו הוא קילוף הירקות.

• מצפים בנדיבות את נתח הבשר בשמן זית, מתבלים ברוזמרין, מלח ופלפל שחור ומניחים על גבי רשת תנור.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גסות, ומסדרים בתבנית חסינת אש.

• מכניסים את תבנית הירקות למסילה הנמוכה ביותר בתנור, ולמסילה שמעליה מכניסים את נתח הבשר, כך שכל נוזלי הבשר ינטפו על הירקות.

• מנמיכים  את התנור ל-150 מעלות, ואופים במשך כשעתיים, עד שהירקות והבשר רכים.

• מוציאים את הירקות והבשר, מברישים את הבשר בסילאן ומחזירים את הרשת לתנור לצלייה עדינה של 10 דקות.

אופן ההגשה: מסדרים את הירקות בכלי הגשה, פורסים את הבשר לפרוסות ומניחים אותן על מצע הירקות.