ספיישל חנוכה

מתכון למרק קרם חצילים אצילי ומיוחד

קר בחוץ, חם בפנים - ולא רק בגלל החנוכיה. מתכון למרק קרם חצילים אצילי ומיוחד עם שמנת ובצלי שאלוט, במרקם סמיך ונימוח. ממש לא מסובך להכין את המרק, רק צריך קצת סבלנות עם החצילים (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
אצילי. מרק קרם חצילים סמיך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 חצילים בלאדיים
  • 6 בצלי שאלוט
  • 10 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ליטר ציר ירקות
  • מלח ופלפל לבן
  • להגשה: 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק דק

אופן הכנת מרק קרם חצילים:

רגע לפני: קר בחוץ, חם בפנים - ולא רק בגלל החנוכיה. מתכון למרק קרם חצילים אצילי ומיוחד עם שמנת ובצלי שאלוט, במרקם סמיך ונימוח. ממש לא מסובך להכין את המרק, רק צריך קצת סבלנות עם החצילים.

>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.

• קוצצים דק את בצלי השאלוט וכותשים את שיני השום.

• צולים את החצילים על אש גלויה מכל צדדיהם, מעבירים למסננת ומניחים לחצילים להתקרר. מקלפים את החצילים, ומעבירים לקערה את בשר החציל.

• בסיר מרק עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את השום והחציל , מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.

• מוסיפים את ציר הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית.

• מסירים את המרק מהאש, וטוחנים במקל בלנדר, עד לקבלת מחית במרקם קרם סמיך.

• מוסיפים את השמנת המתוקה למחית, מערבבים ומבשלים במשך 30 דקות נוספות על אש בינונית-נמוכה.

אופן ההגשה: מגישים את המרק חם עם גבינת פרמזן מגורדת מעל וברוסקטות - פרוסות בגט קלויות תנור.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר