אצילי. מרק קרם חצילים סמיך
אצילי. מרק קרם חצילים סמיך (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה50 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 4 חצילים בלאדיים
  • 6 בצלי שאלוט
  • 10 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ליטר ציר ירקות
  • מלח ופלפל לבן
  • להגשה: 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק דק

אופן הכנת מרק קרם חצילים:

אאא

רגע לפני: קר בחוץ, חם בפנים - ולא רק בגלל החנוכיה. מתכון למרק קרם חצילים אצילי ומיוחד עם שמנת ובצלי שאלוט, במרקם סמיך ונימוח. ממש לא מסובך להכין את המרק, רק צריך קצת סבלנות עם החצילים.

>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.

• קוצצים דק את בצלי השאלוט וכותשים את שיני השום.

• צולים את החצילים על אש גלויה מכל צדדיהם, מעבירים למסננת ומניחים לחצילים להתקרר. מקלפים את החצילים, ומעבירים לקערה את בשר החציל.

• בסיר מרק עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את השום והחציל , מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מוסיפים את ציר הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית.

• מסירים את המרק מהאש, וטוחנים במקל בלנדר, עד לקבלת מחית במרקם קרם סמיך. 

• מוסיפים את השמנת המתוקה למחית, מערבבים ומבשלים במשך 30 דקות נוספות על אש בינונית-נמוכה.

אופן ההגשה: מגישים את המרק חם עם גבינת פרמזן מגורדת מעל וברוסקטות - פרוסות בגט קלויות תנור.