סופגניות קלאסיות שכולם יאהבו
סופגניות קלאסיות שכולם יאהבו (צילום: turn table kitchen)
  • זמן הכנהשעה ו-20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(12 מנות):

  • 3 כוסות קמח + אקסטרה לקימוח, מנופה
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כוס חלב מחומם לטמפרטורה חמה-פושרת (40 מעלות)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 מקל וניל
  • 14 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 6-8 כוסות שמן צמחי לטיגון
  • ריבה או כל מילוי אהוב אחר
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנת סופגניות:

אאא

1. ממיסים את החמאה, ומעבירים למקרר לצינון.

2. שוברים את הביצים לקערת מיקסר, מגרדים מעל את הפנים של מקל הווניל ומקציפים במהירות בינונית יחד עם החלב, הקמח, השמרים, החמאה המומסת והמקוררת, הסוכר והמלח, עד לאיחוד החומרים. בשלב זה, מחליפים לוו לישה (אם יש לכם. במידה ולא, עברו לעבוד ידנית), מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים במשך 5 דקות, עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש.

3. מכסים את קערת הבצק במגבת, ומתפיחים במשך שעה באזור חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעובי של קצת יותר מסנטימטר אחד.

5. קורצים 12 עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מסדרים אותם בתבנית אפייה מקומחת קלות ומכסים במגבת מטבח, להתפחה שנייה של 20 דקות.

6. מרתיחים שמן בגובה 5 ס"מ בסיר לטיגון עמוק, עד לטמפרטורה של 180 מעלות. או שזורקים פנימה פיסה קטנה מהבצק, ואם נוצרות בועות, השמן מוכן לטיגון.

7. מטגנים 3 סופגניות בכל פעם, כדי שהשמן לא יתקרר. מורידים בזהירות לשמן הרותח, ומטגנים דקה מכל צד, עד שהסופגניות מזהיבות ומתנפחות. מוציאים מהשמן לנייר סופג, ומשם לצינון על רשת תנור.

8. מזריקים בחלקה העליון של כל סופגנייה ריבה, שוקולד, קרם וניל או כל מילוי אהוב אחר, מקשטים באבקת סוכר ומגישים מיד - חם.

מקור