מתכון לבטטה צלויה בחמאה ורוטב סילאן מתוק

תוספת ממכרת ומהירת הכנה לארוחה חלבית: מתכון לבטטה צלויה בחמאה ורוטב סילאן או איך שהסבתות אוהבות לקרוא להן, "תפוח אדמה מתוק". תכל'ס? זה בדיוק מה שתמצאו על הצלחת. בטטה נימוחה ורכה עם טאצ' מתקתק של סילאן (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
בטטה צלויה ברוטב סילאן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 בטטות בינוניות
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • שמן זית
  • לרוטב:
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנת בטטה צלויה בסילאן:

רגע לפני: תוספת ממכרת ומהירת הכנה לארוחה חלבית: מתכון לבטטה צלויה בחמאה ורוטב סילאן או איך שהסבתות אוהבות לקרוא להן, "תפוח אדמה מתוק". תכל'ס? זה בדיוק מה שתמצאו על הצלחת. בטטה נימוחה ורכה עם טאצ' מתקתק של סילאן.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מקלפים את הבטטות וחותכים לריבועים או רצועות בגודל שווה, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

• מזלפים מעט שמן זית מעל הבטטות, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.

• מוציאים מהתנור, חותכים את החמאה לקוביות ומפזרים אותן על הבטטות. מתבלים במלח אטלנטי ומחזירים לאפייה, עד שהבטטות רכות.

• סמוך להגשה, מניחים את הבטטות בצלחת הגשה, מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לאיחוד מלא, ומזלפים מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר