בטטה צלויה ברוטב סילאן
בטטה צלויה ברוטב סילאן (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 5 בטטות בינוניות
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • שמן זית
  • לרוטב:
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנת בטטה צלויה בסילאן:

אאא

רגע לפני: תוספת ממכרת ומהירת הכנה לארוחה חלבית: מתכון לבטטה צלויה בחמאה ורוטב סילאן או איך שהסבתות אוהבות לקרוא להן, "תפוח אדמה מתוק". תכל'ס? זה בדיוק מה שתמצאו על הצלחת. בטטה נימוחה ורכה עם טאצ' מתקתק של סילאן.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מקלפים את הבטטות וחותכים לריבועים או רצועות בגודל שווה, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

• מזלפים מעט שמן זית מעל הבטטות, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.

• מוציאים מהתנור, חותכים את החמאה לקוביות ומפזרים אותן על הבטטות. מתבלים במלח אטלנטי ומחזירים לאפייה, עד שהבטטות רכות.

• סמוך להגשה, מניחים את הבטטות בצלחת הגשה, מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לאיחוד מלא, ומזלפים מעל.