נאגטס תפוחי אדמה מעולים ב-10 דקות
נאגטס תפוחי אדמה מעולים ב-10 דקות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 8-6 תפוחי אדמה גדולים בקליפה אדומה
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 1 כפות עשבי תיבול מיובשים לבחירה (אורגנו, רוזמרין או תימין)
  • 1 ראש שום שלם (לא חובה. אפשר להפחית בכמות השום לפי הטעם)

אופן הכנת נאגטס תפוחי אדמה:

אאא

רגע לפני: מנת צד נהדרת שכל אחד צריך לדעת להכין: מתכון לתפוחי אדמה אפויים בעשבי תיבול, שום ולימון שאי אפשר לסרב להם. הנאגטס מעולים לצד עוף צלוי, שניצל סויה ויכולים לתפקד כמנה העיקרית עם סלט ירקות עשיר.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 5X5 ס"מ או לסהרונים עבים. מעבירים את תפוחי האדמה לסיר מלא מים, מוסיפים כפית מלח ומרתיחים במשך 3-4 דקות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומכניסים פנימה תבנית זכוכית או מתכת. החימום המקדים של התבנית, ימנע מתפוחי האדמה להידבק לדפנות ולתחתית.

• מנקזים את תפוחי האדמה מנוזלים, מעבירים לקערה גדולה ומשהים במשך 5 דקות. בסופן, סוחטים היטב את הלימון על תפוחי האדמה, ומנערים קלות את הקערה, כך שכל תפוחי האדמה יספגו את הלימון.

• מתבלים במלח, פלפל שחור, עשבי התיבול, שיני השום בקליפתן ושמן הזית ומערבבים.

• מוציאים בזהירות את התבנית החמה מהתנור, ומסדרים בתוכה את תכולת קערת תפוחי האדמה בשכבה אחת. 

• אופים במשך שעה, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב יפה. כל 20 דקות הופכים את תפוחי האדמה, כך שחום התנור יגיע לכל צד. אם במהלך האפייה השום מעלה ריח חזק מידי, הוציאו אותו מהתבנית, כיוון שהוא מוכן מהר יותר.