מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה פנה ברוטב עגבניות פיקנטי - אל ארביאטה

פנה היא פסטה בשרנית, קצרה וחלולה ובשל צורתה הייחודית, הרוטב נתפס בה היטב, ולכן היא מתאימה כתבשיל חורף מחמם. מתכון לפסטה פנה ברוטב עגבניות פיקנטי - או כמו שהאיטלקים קוראים לזה: רוטב אל ארביאטה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תכינו כוס מים. פסטה ברוטב עגבניות פיקנטי - אל ארביאטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם פסטה מסוג פנה
  • 8 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 4-5 עגבניות בשלות
  • 1 כף צ'ילי גרוס

אופן הכנת פסטה ברוטב פיקנטי:

רגע לפני: פנה היא פסטה בשרנית, קצרה וחלולה ובשל צורתה הייחודית, הרוטב נתפס בה היטב, ולכן היא מתאימה כתבשיל חורף מחמם. מתכון לפסטה פנה ברוטב עגבניות פיקנטי - או כמו שהאיטלקים קוראים לזה: רוטב אל ארביאטה.

• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

• מסננים היטב את הפסטה מנוזלים, ושומרים בצד 1/4 כוס ממי בישול הפסטה.

• קוצצים את העגבניות לקוביות.

• מחממים 4 כפות שמן זית בסיר סוטאז' רחב ונמוך, על אש בינונית. מוסיפים את רסק העגבניות וכף צ'ילי גרוס - או פחות אם אתם מתחברים פחות לחריף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד במשך 4 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומסירים מהאש.

• מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת רבע כוס מי הבישול לסיר הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית, עד שהפסטה סופגת את הרוטב. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

• לבסוף, מוסיפים את 4 כפות שמן הזית שנותרו, מערבבים היטב ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר