תכינו כוס מים. פסטה ברוטב עגבניות פיקנטי -  אל ארביאטה
תכינו כוס מים. פסטה ברוטב עגבניות פיקנטי - אל ארביאטה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 500 גרם פסטה מסוג פנה
  • 8 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 4-5 עגבניות בשלות
  • 1 כף צ'ילי גרוס

אופן הכנת פסטה ברוטב פיקנטי:

אאא

רגע לפני: פנה היא פסטה בשרנית, קצרה וחלולה ובשל צורתה הייחודית, הרוטב נתפס בה היטב, ולכן היא מתאימה כתבשיל חורף מחמם. מתכון לפסטה פנה ברוטב עגבניות פיקנטי -  או כמו שהאיטלקים קוראים לזה: רוטב אל ארביאטה.

• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

• מסננים היטב את הפסטה מנוזלים, ושומרים בצד 1/4 כוס ממי בישול הפסטה.

• קוצצים את העגבניות לקוביות.

• מחממים 4 כפות שמן זית בסיר סוטאז' רחב ונמוך, על אש בינונית. מוסיפים את רסק העגבניות וכף צ'ילי גרוס - או פחות אם אתם מתחברים פחות לחריף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד במשך 4 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומסירים מהאש.

• מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת רבע כוס מי הבישול לסיר הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית, עד שהפסטה סופגת את הרוטב. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

• לבסוף, מוסיפים את 4 כפות שמן הזית שנותרו, מערבבים היטב ומגישים מיד.