תערובת אגוזים קלויים תוצרת בית
תערובת אגוזים קלויים תוצרת בית (צילום: shuterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושי
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 כוסות תערובת אגוזים לבחירה (חצאי פקאן ואגוזי מלך, קשיו, פיסטוק, שקדים)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 כפות רוזמרין טרי קצוץ
  • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
  • 2 כפות תימין טרי קצוץ
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פלפל קאיין
  • 2 כפיות אבקת שום
  • מלח ים אטלנטי גס

אופן הכנת אגוזים קלויים בעשבי תיבול:

אאא

רגע לפני: מתכננים מסיבה, מארגנים אורחים לשבת או סתם מחפשים משהו לא מתוק לנשנש עכשיו? זה בשבילכם: מתכון לתערובת אגוזים קלויים בעשבי תיבול תוצרת בית שעוקפת בקלילות את החיקויים עמוסי המלח שממלאים את המדפים בסופר.

מתכון ל-6 כוסות

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מערבבים את כל האגוזים בקערה גדולה.

• בקערה קטנה, מערבבים היטב את שמן הזית עם עשבי התיבול והתבלינים, יוצקים על תערובת האגוזים ומערבבים עד לציפוי מלא.

• מסדרים את האגוזים בשכבה אחת על תבנית האפייה, ומפזרים מעל מעט מלח אטלנטי באופן שווה.

• אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, עד שעולה ריח קלייה. מצננים היטב את האגוזים, ומאחסנים בכלי אטום על השיש, עד שלושה שבועות.