עוגיות קרם גבינה מצופות בפירורי שוקולד
עוגיות קרם גבינה מצופות בפירורי שוקולד (צילום: tablefortwoblog)
  • זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(15 מנות):

  • 1 כוס קמח
  • 113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 85 גרם גבינת שמנת
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שבבי שוקולד צ'יפס
  • 1 כוס עוגיות שוקולד מרוסקות

אופן הכנת עוגיות קרם:

אאא

רגע לפני: מה קורה כשמחברים עוגת גבינה ופירורי עוגיות שוקולד? מתכון לעוגיות קרם 'עוגת גבינה' מצופות בפירורי שוקולד פריכים, ובפנים מסתתרים שוקולד-צ'יפס קטנים ומפתיעים. לרגעים האלה שאתם רוצים להתפנק כאן ועכשיו.

• במעבד מזון או ידנית, מרסקים עוגיות או ביסקוויטים משוקולד, עד למילוי כוס שלמה.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למיקסר, מעבדים יחד עם גבינת השמנת עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת הסוכר בהדרגה, וממשיכים לעבד, עד לאיחוד מלא.

• בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הקמח לקרם, ומערבבים פנימה עם מרית גם את שבבי השוקולד-צ'יפס.

• גורפים עיגולים בינוניים מהתערובת, יוצרים מהם כדורים, מגלגלים בפירורי עוגיות השוקולד ומסדרים בתבנית במרווחים שווים.

• אופים במשך 12-15 דקות (אם מתקבלים עיגולים גדולים, יש לאפות אפילו 20 דקות), עד שהעוגיות משחימות בקצוות. מוציאים מהתנור, ומשהים במשך 5 דקות. מעבירים את העוגיות לרשת אפייה, עד לצינון מלא. מאחסנים בכלי אטום עד חמישה ימים.

מקור