גולאש - קדירת בשר עסיסית לשבת חורפית
גולאש - קדירת בשר עסיסית לשבת חורפית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 1 ק"ג בשר גולאש
  • 4 גזרים בינוניים
  • 2 לפת
  • 1 שורש כרפס
  • 3 בצל לבן
  • 5 כפות קמח
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 5 כפות שמן
  • 1 ליטר ציר בקר או מים
  • 1 כוס יין אדום חצי יבש

אופן הכנת גולאש בשר:

אאא

רגע לפני: התשובה הכי טעימה של סעודת שבת למזג אוויר חורפי, קר וגשום, חייבת לכלול מנת בשר טובה ומחממת. קבלו מתכון מעולה לגולאש - קדירת בשר עסיסית מגוונת בירקות שורש.

• חותכים את הבשר לקוביות.

• מקלפים וחותכים לעיגולים את הגזרים ואת הלפת, הכרפס והבצל מקלפים וחותכים לרבעים.

• מצפים את קוביות הבשר בקמח.

• בסיר גדול ורחב מחממים את השמן, ומטגנים קלות את קוביות הבשר המצופות בקמח עד להזהבה קלה. מוציאים לכלי נפרד.

• מוסיפים מעט שמן לסיר, ומכניסים פנימה את כל הירקות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

• מחזירים לסיר את קוביות הבשר המטוגנות, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ויוצקים פנימה את ציר הבשר (או המים) וכוס היין.

• מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.