מתכון לבורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות

מינימום מאמץ ומקסימום תוצאה: מתכון לבורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות - מאפה בצק עלים חם, מפנק וחורפי שאפשר להכין חלבי או פרווה ובשתי הגרסות, הטעם נהדר. רוצים להרשים יותר? הוסיפו זיגוג וניל מתוק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם בצק עלים מופשר
  • 14 גרם חמאה או מחמאה
  • 2 תפוחים בינוניים מזן גרנד סמית'
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 לימון - למיץ וגרידת הקליפה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • לזיגוג:
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב או חלב סויה
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת בורקס תפוחי עץ:

רגע לפני: מינימום מאמץ ומקסימום תוצאה: מתכון לבורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות - מאפה בצק עלים חם, מפנק וחורפי שאפשר להכין חלבי או פרווה ובשתי הגרסות, הטעם נהדר. ואם אתם רוצים להרשים את האורחים שנחתו עליכם בלי התראה, הוסיפו זיגוג וניל מתוק.

כמות ל-4 בורקסים גדולים או 8 קטנים

• מפשירים את בצק העלים (40 דקות על השיש יעשו את העבודה), ומחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות.

• סוחטים את חצי הלימון לכלי, ובעזרת המשטח הדק בפומפייה, מגרדים את קליפת הלימון. שומרים בצד לשימוש בהמשך.

• ממיסים במחבת גדולה את החמאה (או המחמאה) על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים במשך 2 דקות, ומדי פעם מערבבים.

• מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, הסוכר החום, הקורנפלור, הקינמון, אגוז המוסקט, הג'ינג'ר וגרידת הלימון. מערבבים ומבשלים במשך 3 דקות, עד שניתן לנעוץ בקלות סכין בתפוחים והרוטב סמיך. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את תמצית הווניל. מניחים בצד לצינון.

• פותחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח קלות, ובעזרת סכין חדה, מחלקים אותו ל-4 או 8 ריבועים שווים.

• טורפים את הביצה עם כף מים, ומברישים את הריבועים בקצוות, מעין 'מסגרת', מה שיקל על חיבורם בהמשך.

• במרכז כל ריבוע מניחים כף נדיבה ממלית התפוחים, מקפלים לחצי באלכסון למשולשים ומהדקים היטב את הקצוות.

• מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחורצים שני חריצים קטנים בחלק העליון של כל משולש. ניתן לבזוק מעל המשולשים אבקת סוכר.

• אופים במשך 15-18 דקות, עד שהבורקסים מקבלים גוון שחום-זהוב יפה. מוציאים מהתנור, ומניחים על רשת לצינון במשך 10 דקות.

הכנת הזיגוג: מקציפים יחד את כל חומרי הזיגוג - מוסיפים יותר חלב לזיגוג דליל או יותר אבקת סוכר - לזיגוג סמיך.

אופן ההגשה: מגישים את הבורקסים חמים ומזלפים עליהם את הזיגוג בנדיבות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר