לכבוד שבת

מתכון לחלה פריכה ואוורירית שהכי טעים להכין בבית

כי אם יש משהו שתמיד, אבל תמיד, עדיף להכין בבית, זה חלה. מתכון לחלה פריכה עם טריק שהופך אותה לאוורירית במיוחד. אל תיבהלו מזמני ההתפחות במתכון, תכל'ס, כל מה שאתם צריכים זה בקושי חצי שעה מזמנכם בסך הכולל. לא תכינו? (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות קמח לחם (500 גרם)
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 2 כפיות מלח
  • 3 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס מים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס דבש
  • קישוט לבחירה: שומשום, פרג, זרעי פשתן, שיבולת שועל, זרעי חמניות או גרעיני דלעת

אופן הכנת חלה ביתית:

רגע לפני: כי אם יש משהו שתמיד, אבל תמיד, עדיף להכין בבית, זה חלה. מתכון לחלה פריכה עם טריק שהופך אותה לאוורירית במיוחד. אל תיבהלו מזמני ההתפחות במתכון, תכל'ס, כל מה שאתם צריכים זה בקושי חצי שעה מזמנכם בסך הכולל. לא תכינו? ברור שכן!

מתכון ל-2 חלות גדולות

התפחה ראשונה: שעתיים

התפחה שנייה: 16-24 שעות במקרר

התפחה שלישית: 2-3 שעות

• מנפים את הקמח לקערה גדולה, מערבבים פנימה את השמרים ולאחר מכן את המלח.

• שוברים 2 ביצים לקערה קטנה יותר, ומוסיפים את חלמון הביצה השלישית. שומרים בצד את החלבון לציפוי החלות לפני האפייה. מוסיפים לקערה את שאר החומרים הרטובים ומערבבים היטב.

• יוצקים את תערובת החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ומערבבים היטב בעזרת מרית גומי, עד לקבלת בצק רטוב ודביק. מכסים בניילון נצמד את קערת הבצק ומשהים בצד למשך 10 דקות.

• טריק קטן שהופך את הבצק לגמיש, נעים ואוורירי: תופסים קצה אחד של הבצק ומקפלים אותו פנימה למרכז. חוזרים על הפעולה 8 פעמים, והופכים את הבצק, כך שהקיפולים יהיו למטה. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד משהים בצד למשך 30 דקות. בסופן, מעבדים קלות את הבצק, חוזרים שוב על הקיפולים ומכסים ל-30 דקות נוספות - כך, במשך 4 פעמים, בסך הכל שעתיים של התפחה.

• לאחר קיפול הבצק בפעם הרביעית, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה שנייה למשך 16-24 שעות.

• מקמחים קלות משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומגלגלים כל אחד מהם ל'נחש' באורך 31 ס"מ. קולעים 2 צמות יפות (כל אחת מ-3 'נחשים'), מסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון אותן בניילון ומשהים להתפחה שלישית במשך 2-3 שעות. בסופן הבצק צריך להיות תפוח מאוד, ואם נועצים בו אצבע, הוא חוזר באיטיות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• טורפים את חלבון הביצה ששמרנו בצד, מברישים את שתי צמות הבצק ומפזרים מעל את תוספות הקישוט שבחרתם.

• אופים במשך 20 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

שבת שלום!

צילום: Bobbi Lin, FOOD52

מקור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר