מרק גזר צלוי בטעם עשיר
מרק גזר צלוי בטעם עשיר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 6-8 גזרים גדולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • 6 כוסות ציר ירקות (אפשרות פחות מומלצת: מים)
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר
  • 1 גבעול תימין
  • 1/2 בצל גדול
  • 2 שיני שום גדולות
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת מרק גזר עשיר:

אאא

רגע לפני: לכאורה לא ברור איך למרק שעשוי רק מגזר ועוד שישה רכיבים פשוטים ולוקח בקושי חצי שעה להכין אותו, יש טעם כל כך עשיר ומורכב. אבל הנה הסוד: אחד משלבי ההכנה כולל את צליית הגזר בתנור, מה שמעניק לו ארומה מתוקה עמוקה. אנחנו ממליצים להשקיע בציר ירקות עשיר, כי יש כאן ממש מעט רכיבים, וכל אחד מהם משפיע.

>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקלפים וחותכים את הגזרים לעיגולים בעובי 2.5 ס"מ, מסדרים את עיגולי הגזר בתבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומפזרים מלח בנדיבות. צולים בתנור במשך 20 דקות או עד שהגזרים רכים ומוציאים.

• במקביל, מרתיחים בסיר מרק גדול את ציר הירקות (או המים. אבל, כאמור, זו אופציה עדיפה פחות כי כך מאבדים טעמים חשובים במרק), מוסיפים את חתיכת הג'ינג'ר וגבעול התימין ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 15 דקות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• קוצצים את הבצל ושיני השום, מחממים את שמן הזית שנותר בסיר בינוני, ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד להשחמה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה ומוסיפים את עיגולי הגזר הצלויים.

• מסירים מציר הירקות את הג'ינג'ר והתימין, ויוצקים את הציר לסיר עם הבצל והגזר. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5-10 דקות, כך שניתן למעוך את הגזר בקלות. מסירים מהאש.

• בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למחית סמיכה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.