מתכון לפאי תפוחים אישי שכיף להכין • צפו

הם מהירים, הם פוטוגניים וממש, אבל ממש, כיף להכין אותם: מתכון למיני פאי תפוחים מופלאים. ולמה מופלאים? כי במקום להכין פאי תפוחים גדול, אפשר לחלק אותו ל"עוגיות" אישיות קטנות - מה שיבטיח חיסול מהיר של המאפים הנהדרים האלה (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מיני פאי תפוחים מופלאים שכיף להכין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2-3 תפוחים מזן גרנד סמית או 4 כוסות קוביות תפוחים קלופים
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון (לא חובה)
  • 1 כף קורנפלור
  • 30 גרם מחמאה (או חמאה)
  • 1 ביצה להברשה
  • לבצק:
  • 200 גרם מרגרינה (או חמאה) רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כוסות קמח (300 גרם)
  • 1 ביצה

אופן הכנת פאי תפוחים אישי:

רגע לפני: הם מהירים, הם פוטוגניים וממש, אבל ממש, כיף להכין אותם: מתכון למיני פאי תפוחים מופלאים. ולמה מופלאים? כי במקום להכין פאי תפוחים גדול, אפשר לחלק אותו ל"עוגיות" אישיות קטנות - מה שיבטיח חיסול מהיר של המאפים הנהדרים האלה.

כמות ל-10 קינוחים אישיים

במתכון המקורי משתמשים בחמאה לטיגון מלית התפוחים, אבל גם עם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) הטעם מושלם לא פחות. בנוסף, ניתן להכין את הבצק הפריך בבית או לקנות מוכן - מה שיקצר את זמן ההכנה.

צפו:

הכנת הבצק:

• מעבדים בקערת מיקסר את המרגרינה ואבקת הסוכר, מוסיפים את הביצה עם 1/4 מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה, ללא גושים. בהדרגה, מוסיפים את שאר הקמח, עד שמתהווה בצק. נזהרים לא לעבד יותר מידי, מה שעלול לפגוע במרקם הבצק.

• עוברים ללישה בידיים, ומאחדים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון עד שעתיים, עד שהבצק קר וקשה.

הכנת המלית:

• מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

• ממיסים את המחמאה (או החמאה) במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים את התפוחים, הקינמון, הפלפל האנגלי והקורנפלור. מבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך והרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

רגע האיחוד:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול דק - חלק אחד מרדדים לעיגול בקוטר גדול יותר ב-2 ס"מ, ואת השני, שיהווה את בסיס הפאי, מרדדים דק, אך לעובי שיספיק להחזיק את המלית.

• על עיגול הבסיס, מניחים 10 כפיות מהמילוי ברווחים שווים. טורפים את הביצה ומברישים את הבצק, בין תלוליות המלית.

• מכסים את הבצק והמלית בעיגול הגדול יותר, ומהדקים בעדינות סביב תלוליות המלית.

• בעזרת רינג עגול (או כוס בקוטר בינוני), קורצים את התלוליות ומעבירים לתבנית. דוקרים במזלג את קצוות העיגולים, מברישים בביצה וחורצים איקס בחלק העליון, כדי שאדי המלית יצאו החוצה.

• אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-18 דקות, עד להזהבה.

הצעת הגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידת וניל (פרווה!)

נתקעתם עם מלאי תפוחים? הנה עוד הרבה דברים שתוכלו לעשות איתם >>

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר