לא באמת מסובך. בשר צלוי עם ארטישוק ירושלמי
לא באמת מסובך. בשר צלוי עם ארטישוק ירושלמי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • נתח שלם של בשר כתף (מספר 5) במשקל 1.5 ק"ג
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 4 סלקים מוצקים
  • 1/2 1 כוסות מיץ לימון
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 ענפי פלפל אנגלי
  • 20 שיני שום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנת בשר צלוי וירקות:

אאא

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מקלפים את הארטישוק, הסלק ושיני השום.

• מניחים את נתח הבשר השלם בתבנית פיירקס עם שוליים גבוהים.

• סביב נתח הבשר, מסדרים את הארטישוקים בשלמותם.

• מחלקים את הסלקים ל-4 רבעים ומוסיפים לתבנית.

• מפזרים מעל הבשר והירקות את שיני השום בשלמותן, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והיין, ומניחים מעל את ענפי הפלפל האנגלי.

• מכסים את התבנית ב-3 שכבות של נייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש למשך 4 שעות.

שבת שלום!