לכבוד שבת

מתכון לבשר צלוי עם ארטישוק ירושלמי ברוטב יין לבן ולימון

עיקרית מרשימה ולא באמת מסובכת לשולחן השבת: מתכון לנתח בשר צלוי עם ארטישוק ירושלמי וסלק ברוטב לימון ויין לבן. תערובת מענגת של טעמים וריחות. 30 דקות עובדים על קילוף וחיתוך הירקות ואז שולחים את הכל לאפייה ארוכה ואיכותית (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לא באמת מסובך. בשר צלוי עם ארטישוק ירושלמי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • נתח שלם של בשר כתף (מספר 5) במשקל 1.5 ק"ג
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 4 סלקים מוצקים
  • 1/2 1 כוסות מיץ לימון
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 ענפי פלפל אנגלי
  • 20 שיני שום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנת בשר צלוי וירקות:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מקלפים את הארטישוק, הסלק ושיני השום.

• מניחים את נתח הבשר השלם בתבנית פיירקס עם שוליים גבוהים.

• סביב נתח הבשר, מסדרים את הארטישוקים בשלמותם.

• מחלקים את הסלקים ל-4 רבעים ומוסיפים לתבנית.

• מפזרים מעל הבשר והירקות את שיני השום בשלמותן, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והיין, ומניחים מעל את ענפי הפלפל האנגלי.

• מכסים את התבנית ב-3 שכבות של נייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש למשך 4 שעות.

שבת שלום!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר