מתכון בסיסי ללביבות בטטה רכות ואווריריות

אם תעצמו עיניים בביס הראשון תחשבו שאתם בכלל אוכלים פנקייקס. מתכון בסיסי לביבות בטטה במרקם רך ואוורירי שכל אחד צריך לדעת להכין. מתכננים לארח? אפשר להכין את רכיבי הלביבות 4 ימים מראש ולטגן סמוך להגשה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לביבות בטטה רכות ואווריריות. בייסיק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות בטטה מגורדת גס
  • 1/2 כוס בצל מגורד
  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס קמח
  • 3-4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • פלפל שחור טחון טרי, לפי טעם
  • מלח
  • שמן לטיגון

אופן הכנת לביבות בטטה:

מתכון ל-25-30 לביבות בטטה

• טורפים את הביצים ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הבטטה, הקמח והלימון, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מחממים מחבת בינונית על אש בינונית, ומוסיפים שמן בכמות שתמלא את המחבת בשכבה דקה. זורקים לשמן מעט מתערובת הבטטה - אם נוצרות בועות, השמן מוכן ואפשר התחיל בטיגון.

• גורפים בכף כמות שווה מתערובת הבטטה ומורידים בזהירות לשמן החם. מטגנים בכל פעם 3-4 לביבות כדי שהשמן לא יתקרר, ומוציאים לנייר סופג. מוסיפים שמן למחבת לפי הצורך.

הצעת הגשה: מקררים מעט את הלביבות ומגישים עם יוגורט קר ועירית קצוצה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר