לביבות בטטה רכות ואווריריות. בייסיק
לביבות בטטה רכות ואווריריות. בייסיק (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 כוסות בטטה מגורדת גס
  • 1/2 כוס בצל מגורד
  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס קמח
  • 3-4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • פלפל שחור טחון טרי, לפי טעם
  • מלח
  • שמן לטיגון

אופן הכנת לביבות בטטה:

אאא

מתכון ל-25-30 לביבות בטטה

• טורפים את הביצים ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הבטטה, הקמח והלימון, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מחממים מחבת בינונית על אש בינונית, ומוסיפים שמן בכמות שתמלא את המחבת בשכבה דקה. זורקים לשמן מעט מתערובת הבטטה - אם נוצרות בועות, השמן מוכן ואפשר התחיל בטיגון.

• גורפים בכף כמות שווה מתערובת הבטטה ומורידים בזהירות לשמן החם. מטגנים בכל פעם 3-4 לביבות כדי שהשמן לא יתקרר, ומוציאים לנייר סופג. מוסיפים שמן למחבת לפי הצורך.

הצעת הגשה: מקררים מעט את הלביבות ומגישים עם יוגורט קר ועירית קצוצה.