טבעי שזה בריא

מתכון לבראוניז שוקולד עסיסיים ובריאים יותר

ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב - כלומר פרווה לחלוטין, ואת החמאה והשומנים המיותרים מחליף אבוקדו. רגע לפני שאתם נגעלים מהמתכון היותר מדי בריא הזה, טיגן גאררד מהבלוג המרהיב HalfBakedHarvest מבטיחה: אין להם טעם של אבוקדו, או של...קרטון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 110 גרם שוקולד מריר
  • 2 אבוקדו בשלים
  • 3/4 כוס סוכר קוקוס
  • 2 כפיות קפה נמס (לא חובה)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • לזיגוג פאדג' שוקולד:
  • 1/3 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס שמן קוקוס*
  • 56 גרם שוקולד מריר
  • 1/3 כוס אבקת קקאו

אופן הכנת בראוניז בריאים:

מתכון לבראוניז שוקולד - ללא קמח, ללא מוצרי חלב (פרווה לחלוטין), ואת החמאה והשומנים המיותרים מחליף אבוקדו. רגע לפני שאתם נגעלים מהמתכון היותר מדי בריא הזה, טיגן גאררד מהבלוג המרהיב HalfBakedHarvest מבטיחה: אין להם טעם של אבוקדו, או של...קרטון. הבראוניז אקסטרה עסיסיים ומתמכרים אליהם מהרגע הראשון.

סוכר קוקוס: נעים להכיר

קבלו את תחליף הסוכר הלבן החדש שכובש את עולם הבריאות: סוכר קוקוס, בעל ערך גליקמי נמוך ומתיקות מעודנת. בנוסף, סוכר הקוקוס מכיל חומצות אמינו, ויטמינים מקבוצת B ומינרלים חיוניים כמו ברזל, אשלגן, אבץ ומגנזיום. סוכר הקוקוס מתפרק לאט בדם, ולכן מהווה תחליף בטוח יותר למי שסובל מסוכרת.

אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס ביחס שווה של 1:1, בכל מתכון.

ניתן להשיג את סוכר הקוקוס בכשרות מהדרין בחנויות טבע ומוצרים אורגניים, ובסופרמרקטים - באזור תחליפי הסוכר.

*ומה זה שמן קוקוס? כל התשובות כאן.

וכעת, למתכון:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים בנייר אפייה תבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ.

2. קוצצים את השוקולד לבראוניז, ומחלקים ל-2 ערימות שוות. ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול (בן מארי) מחצית מכמות השוקולד הקצוץ, עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מקלפים את האבוקדו, חותכים לקוביות גסות ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את סוכר הקוקוס, הקפה הנמס ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים פנימה את השוקולד המומס, ומעבדים עד לאיחוד כל המרכיבים.

4. מוסיפים למעבד המזון את הביצים, אבקת הקקאו, קמח השקדים והמלח, ומעבדים לתערובת אחידה.

5. מסירים את המיכל ממעבד המזון, ומערבבים פנימה את השוקולד הקצוץ שנותר.

6. משטחים את התערובת בתבנית, באופן שווה, ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהבראוניז אפויים, אך לא יותר מדי - אחרת, תקבלו עוגת שוקולד דחוסה. מוציאים מהתנור, מניחים בצד לקירור ופונים להכנת הציפוי.

7. הכנת זיגוג פאדג' שוקולד: קוצצים את השוקולד המריר, וממיסים במחבת על אש נמוכה יחד עם המייפל ושמן הקוקוס, עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את אבקת הקקאו וקורט מלח.

רגע האיחוד:

8. יוצקים את הזיגוג בשכבה אחידה על הבראוניז, בשלב זה אפשר לפזר מעל שברי אגוזים, שוקולד קצוץ או כל תוספת אהובה אחרת, ומעבירים למקרר להתגבשות של 30 דקות עד שעה.

9. חותכים לריבועים ומאחסנים על השיש, במקום קריר ויבש או במקרר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר