טבעי שזה בריא

מתכון לצ'יפס אפוי עם 3 כפות שמן בלבד

טריק גאוני להכנת צ'יפס עם 3 כפות שמן בלבד - שזה פחות מכמות השמן שאתם שמים בסלט. לא תנסו? מתכון לצ'יפס אפוי - וזה ההבדל היחיד בינו לבין זה המטוגן, כי תכל'ס? לא תרגישו בהבדל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
צ'יפס אפוי. לא תרגישו בהבדל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 900 גרם תפוחי אדמה לאפייה (מזן דרגה או אלמרה)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן הכנת צ'יפס:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לרצועות ארוכות ומעט עבות, בגודל שווה.

2. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מניחים תבנית עמוקה מלאה במים רותחים במדף התחתון של התנור, ובמדף שמעל, ממקמים את תפוחי האדמה, מפוזרים בשכבה אחידה בתבנית ומכוסים בנייר כסף. אופים במשך 10-12 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות בתפוחי האדמה.

3. מעבירים את תפוחי האדמה המאודים לקערה, מזלפים מעל את שמן הזית, ומערבבים ידנית כף שהשמן יצפה היטב את כל תפוחי האדמה.

4. בכף מחוררת גדולה, מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 10-12 דקות נוספות (ללא הכלי עם המים), עד שמתקבל צ'יפס זהוב פריך.

5. מתבלים במלח בנדיבות ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר