מה אוכלים היום?

מתכון לעוף עם ירקות כתומים - תבשיל עשיר בטעם חורפי

מה שנקרא לפנק, לפנק לפנק בארוחה משפחתית טעימה ועסיסית: מתכון לעוף עם ירקות כתומים - תבשיל עשיר בטעם חורפי עם בטטות, דלעת, דלורית וגזר בתוספת תיבול שום ובהרט שעושה עבודה טובה יותר כשהוא טרי (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוף עם ירקות כתומים - תבשיל עשיר בטעם חורפי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 שוקי עוף בשרניים
  • 4 בטטות
  • 1 דלורית
  • 400 גרם דלעת
  • 7 גזרים
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 ראשי שום שלמים
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1. מקלפים וחותכים את הבטטות, הדלורית, הדלעת והגזרים לקוביות בגודל שווה של 5X5 ס"מ.

2. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים עד הזהבה טובה. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.

3. מוסיפים מעט שמן לאותו הסיר, את כל הירקות החתוכים ואת ראשי השום בשלמותם, מקולפים. מנערים בעדינות את הסיר, ומבשלים במשך 8 דקות, עד שהירקות מתחילים להגיר נוזלים.

4. מחזירים את העופות לסיר, מתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל את מיץ התפוזים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה. מסירים מהאש ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר