לכבוד שבת

מתכון לעוף צלוי עם לימון ברוטב חמוץ-מתוק

קצת מתוק, קצת דביק, ועם חמצמצות מאוזנת - אתם עומדים לאמץ את המנה הזו. מתכון לעוף צלוי עם פרוסות לימון ובצל סגול ברוטב מייפל, שום ותערובת עשבי תיבול שכולם יאהבו. משהים את העוף שעתיים במרינדה, שולחים לתנור ל-45 דקות וזה מוכן (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 חלקי עוף
  • 1 בצל סגול
  • 1 לימון
  • למרינדה:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ תפוחים / חומץ בלסמי / חומץ בן יין / חומץ הדרים
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כף תערובת עשבי תיבול
  • 4 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף בתנור:

1. כותשים את השום לכלי קטן, מוסיפים את שאר מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מניחים את חלקי העוף בקערה, יוצקים מעל את המרינדה ומעסים בידיים, כך שהעופות יהיו מצופים ברוטב מכל צד. מעבירים למקרר למשך שעתיים עד 24 שעות.

3. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4. פורסים לפרוסות דקות את הבצל הסגול ואת הלימון בקליפתו.

5. מסדרים בתבנית את פרוסות הבצל והלימון, מעל מניחים את חלקי העוף ויוצקים מעל את המרינדה שנותרה בקערה.

6. אופים במשך 40-45 דקות, עד שהעוף מקבל גוון שחום יפה ואפוי היטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר