Home Made

מתכון לגלידה ביתית בריאה יותר מבננה ושוקולד צ'יפס

בננות קפואות וחבילת שוקולד צ'יפס זה כל מה שצריך כדי להכין את הדבר הטעים הבא: מתכון לגלידה טעימה ומרעננת שמכינים בבית, ללא מכונת גלידה או מכשור מיוחד אחר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 בננות בשלות מאוד
  • 3/4 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר / חלבי קצוץ

אופן הכנת גלידה ביתית:

רגע לפני: בפועל, העבודה מסתכמת ב-15 דקות עבודה, אבל יש להביא את זמני ההקפאה בין שלבי ההכנה שמסתכמים ב-3 שעות.

מתכון ל-24 נגיסי גלידה

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, פורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומסדרים בתבנית בשכבה אחת. מכסים בניילון, ומעבירים למקפיא למשך חצי שעה-שעה.

2. מוציאים את הבננות מהמקפיא, משהים על השיש למשך 5 דקות, ומעבירים למעבד מזון או קערה עם מקל בלנדר. הבננות צריכות להיות מעט רכות, אבל עדיין קפואות.

3. טוחנים את הבננות לקרם חלק, ומוסיפים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ.

ובקיצור:

4. משמנים קלות תבנית שקעים, ממלאים כל שקע בתערובת הבננות, כמעט עד הסוף, ומפזרים מעל כל אחד מעט מהשוקולד צ'יפס שנותר. מעבירים למקפיא למשך שעה.

5. מוציאים מהמקפיא, ובעזרת סכין, מחלצים את הגלידות מהשקעים, מעבירים לכלי אטום, ומסדרים בתוכו את הגלידות בשכבות. מניחים נייר אפייה בין כל שכבה, כדי שהגלידות לא ידבקו אחת לשנייה.

6. שומרים במקפיא, ומוציאים להפשרה של 5 דקות לפני האכילה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר