מתכון לריבת קלמנטינות כתומה ועסיסית

3 מרכיבים, 30 דקות ויש לכם ריבת בוקר מתוקה וטעימה: מתכון לריבת קלמנטינות בטעם ייחודי ומרענן שמסתדר נהדר עם לחם קלוי, קרואסונים, לחמניות רכות וגם כתוספת לחלוחית מתקתקה לביסקוויטים. עם קפה בצד זה אפילו מוצלח יותר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קלמנטינות
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ מ-2 לימונים סחוטים היטב

אופן הכנת ריבת קלמנטינות:

מתכון ל-3 כוסות ריבה

1. מקלפים וחותכים באמצע את הקלמנטינות, ומסירים את הזרעים.

2. מעבירים את הקלמנטינות למעבד מזון, וטוחנים למחית חלקה.

3. יוצקים את המחית לסיר כבד (סיר מתכת עם תחתית ודפנות עבות), מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון, ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית, ומבשלים במשך 30-40 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. לא מכסים את הסיר.

הנוזל יעלה קצף בהתחלה, אבל ייספג בסופו של דבר. הריבה מוכנה כאשר התערובת מסמיכה ומקבלת גוון עמוק מבריק.

מבחן הצלחת: כדי להיות בטוחים, הכניסו מראש צלחת קטנה למקפיא, הוציאו לאחר 20 דקות וטפטפו עליה מעט מהריבה. אם הריבה מתמצקת על הצלחת ואינה נוזלת ומתפשטת לצדדים, היא מוכנה. אם לא, הרתיחו אותה עוד קצת.

4. מעבירים את הריבה לצנצנות זכוכית, מניחים לצינון וכשהריבה מגיעה לטמפרטורת החדר, סוגרים את המכסה ושומרים במקרר עד 10 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר