פסטה אל ארביאטה ברוטב עגבניות פיקנטי
פסטה אל ארביאטה ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 450 גרם פסטה מסוג פנה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום בינונית
  • צ'ילי גרוס (שבבי פלפל אדום) - אתם מחליטים כמה להוסיף
  • 400 גרם שימורי קוביות עגבניות או 2 כוסות קוביות עגבניות בשלות
  • 60 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אפשר גם גבינה צהובה)*
  • חופן קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מלח

אופן הכנת פסטה אל ארביאטה:

אאא

*אופציה נוספת, לוותר לגמרי על הגבינה, ולהפוך את הפסטה לפרווה.

1. בסיר בינוני עם מים רותחים + כף מלח, מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה - כלומר, לפי ההוראות שעל אריזה, פחות דקה אחת. כיוון שהפסטה תמשיך להתבשל אחר כך ברוטב, ואתם לא רוצים שהיא תהפוך לגוש עיסתי דביק.

2. במקביל, כותשים את השום, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את השום יחד עם הצ'ילי הגרוס, על אש בינונית, עד שהשום מתחיל להזהיב, כ-5 דקות או פחות, השגיחו מקרוב.

3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. 

4. כשהפסטה מוכנה, מעבירים אותה באמצעות כף מחוררת מהסיר למחבת עם רוטב העגבניות (או מעבירים קודם למסננת, ושומרים כוס ממי הבישול).

5. מוסיפים לרוטב 1/4 כוס ממי בישול הפסטה, מגביהים את הלהבה, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל, תוך בחישה וניעור המחבת. מוסיפים עוד ממי הבישול, כדי לשמור על הרוטב דליל יחסית ולא סמיך מאוד. נותנים לפסטה 1-2 דקות, עד שהיא מבושלת היטב.

6. כשהרוטב מתגבש, והפסטה מצופה בפסטה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הגבינה והפטרוזיליה. אפשר לזלף מעל שמן זית, אם רוצים. מתבלים במלח, מערבבים ומגישים מיד.