תכינו את הקפה. המבורגר פרווה אפוי
תכינו את הקפה. המבורגר פרווה אפוי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 425 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
  • 1/2 בצל סגול
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • קמצוץ פלפל קאיין (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • להרכבה: 4 לחמניות המבורגר עגולות, מיונז, ירקות אהובים

אופן הכנת המבורגר פרווה:

אאא

1. מנקזים את גרגרי החומוס מנוזלים, קוצצים את הבצל וכותשים את השום.

2. במעבד מזון, טוחנים לתערובת חלקה את גרגרי החומוס, הבצל, השום, השומשום והתיבול - מלח, פלפל, פלפל קאיין ופפריקה.

3. מוסיפים את הביצה, ומעבדים עד לאיחוד מלא. אחר כך, מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים לתערובת אחידה.

4. מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק 4 קציצות עגולות, ניתן להיעזר ברינג לקבלת קציצות מדויקות ויפות (הערה: בשלב זה, אפשר לעטוף את הקציצות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 3 ימים, או להקפיא עד חודש).

5. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך 15-17 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה.

הרכבת ההמבורגר: חוצים לשניים כל לחמנייה, ומורחים צד אחד במיונז. מסדרים מעל שכבות של חסה, קציצת המבורגר, פרוסת עגבניה, פרוסות צנון או בצל, ומעט נבטים. מתבלים במלח, סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.