טבעי שזה בריא

מתכון לכדורי דלורית פריכים אפויים בתנור

כל מה שאתם צריכים זה רק 3 מרכיבים (מלח, פלפל שחור ומעט שמן לא בדיוק נחשבים מרכיבים) ו-30 דקות מזמנכם. מתכון לכדורי דלורית פריכים אפויים בתנור או: איך לנשנש חטיפים בלי להרוס את הדיאטה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כדורי דלורית פריכים אפויים בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • דלורית בינונית (כ-900 גרם), מקולפת ונקייה מגרעינים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כוס סובין שיבולת שועל (להשיג בסופרים וחנויות טבע)
  • 1/4 כוס קמח שקדים
  • שמן

אופן הכנת כדורי דלורית פריכים:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
2. חותכים את הדלורית לרצועות, ומגרדים בעזרת מעבד מזון או פומפייה.
3. משטחים את הדלורית המגורדת בתבנית בשכבה אחידה, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 20 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים, מניחים לצינון של 5 דקות ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
4. מוסיפים לקערה את סובין שיבולת השועל וקמח השקדים, ומערבבים יחד עד לקבת תערובת אחידה ומעט דביקה.
5. לוקחים כף גדושה מהתערובת, יוצרים כדורים מאורכים, ומסדרים באותה תבנית, כשהיא מרופדת בנייר אפייה חדש, משומן קלות.
6. אופים בחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים 5 דקות, ומגישים עם כל רוטב אהוב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר