שבת עם השפית מורן פינטו

מתכון למאפה פילו במילוי בשר

מאפה זהוב וריחני במילוי עשיר של בשר ושאר דברים טובים שמרכיבים בקלות - שכבת עלי פילו, מלית פשוטה להכנה, שכבת עלי פילו נוספת ולתנור. מתכון למאפה פילו במילוי בשר (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מאפה פילו יפהפה במילוי בשר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי פילו, מופשרים
  • שמן להברשה
  • למילוי:
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1 חציל בלדי
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 1 כוס אגוזי מלך / קשיו גרוסים
  • 2 ביצים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 6 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת מאפה פילו במילוי בשר:

הכנת המילוי:

1. מגרדים דק את הבצל, קוצצים את הבצל הירוק, כותשים את השום, קוצצים את הכוסברה, וקולים את החציל על אש כיריים גלויה או במחבת נקייה לוהטת, מכל הצדדים - עד שהקליפה שחורה לחלוטין, ומעבירים את 'בשר' החציל לכלי נפרד.

2. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים יחד, תוך ערבוב מתמיד, כך שהבשר יתפורר היטב ויקבל גוון שחום. מסירים מהאש, ומניחים בצד לצינון.

3. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר המקורר יחד עם החציל, הבצל הירוק, השום, הטחינה הגולמית, החמוציות, האגוזים, הביצים והכוסברה - עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת המאפה:

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

5. מברישים בשמן תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

6. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בעלה פילו, כך שהשוליים יוצאים מהתבנית. מברישים את העלה בשמן, ומניחים מעל עלה נוסף - חוזרים על הפעולה עד שיש 6 עלי פילו מרוחים בשמן אחד על השני.

7. מניחים את מילוי הבשר על על הפילו שבתבנית, ומשטחים את החלק העליון.

8. כמו בסעיף 6, מניחים על מילוי 6 עלי פילו מרוחים בשמן, ומכניסים את הקצוות סביב דפנות התבנית.

9. אופים במשך 30 דקות או עד להזהבה טובה.

מגישים לצד רוטב צ'ילי מתוק וסלט עלים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר