מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת בטטות ושמנת מהירה

ארוחה משפחתית תוך פחות משעה: מתכון לפשטידת בטטות ושמנת מהירה וטעימה. שילוב נהדר בין טעמן הבשרני של הבטטות לקרמיות של השמנת. רק להוסיף סלט ירקות טרי וסגרתם את פינת ארוחת הערב (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פשטידת בטטות ושמנת מהירה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 בטטות
  • 5 ביצים
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה / קמח לבן
  • 8 גבעולי בצל ירוק
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מרגרינה / חמאה לשימון התבנית

אופן הכנת פשטידת בטטות ושמנת:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מבשלים את הבטטות בסיר מלא מים, עד לריכוך. מקלפים ומועכים למחית.

3. טורפים את הביצים וקוצצים דק את הבצל הירוק.

4. מערבבים בקערה לתערובת אחידה את מחית הבטטות, השמנת, הביצים הטרופות, הבצל הירוק, הקמח והפפריקה המתוקה.

5. משמנים במרגרינה או חמאה תבנית מלבנית או 2 תבניות אינגליש קייק, ומעבירים לתוכה את התערובת.

6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות, עד שהפשטידה תתייצב ותזהיב. מוציאים, מניחים לצינון של 10 דקות, פורסים ומגישים עם סלט ירקות טרי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר