מתכונים לפסח 2016

מתכון לפרוסות בטטה בתנור עם פירה בטטה בניחוח קינמון

או: היצירתיות שפסח דורש שוברת שיאים חדשים. מתכון ששווה לאמץ לפרוסות בטטה בתנור עם פירה בטטה בניחוח קינמון - מנת פתיחה מרשימה לשולחן חג הפסח שאפשר להניח על צלחת כל סועד או להגיש לצד העיקריות (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פרוסות בטטה בתנור עם פירה בטטה בניחוח קינמון (אילוסטרציה: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 בטטות בינוניות
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף שטוחה אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • לפירה:
  • 5 בטטות בינוניות
  • 1 כף סוכר חום
  • קמצוץ קינמון
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מקלפים את הבטטות וחותכים לעיגולים עבים בגודל שווה.

3. בקערה, מערבבים את שמן הזית, המלח, הפלפל השחור אבקת השום והפפריקה. טובלים את פרוסות הבטטה בתערובת משני הצדדים, ומסדרים אותן בתבנית.

4. אופים במשך 30 דקות, עד שהבטטות רכות.

5. במקביל, מכינים את הפירה: מקלפים את הבטטות, ומבשלים אותן בסיר מלא מים עד לריכוך. מסננים היטב מנוזלים ומועכים למחית. מתבלים את פירה הבטטות בסוכר חום, דבש, קינמון, תמצית וניל, לימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

6. מניחים על כל פרוסת בטטה אפויה כף גדושה מפירה הבטטות המתובל, ומחזירים לתנור לאפייה של 10 דקות נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר