מתכונים לפסח 2016

מתכון לעוף אפוי ברוטב תפוחי עץ - כשר לפסח

קודם מבשלים את רוטב התפוחים, ואז אופים יחד עם העוף לשעת איכות שמוציאה מהשניים רק דברים טובים והתוצאה טעימה במיוחד. מתכון לעוף אפוי ברוטב תפוחי עץ - כשר לפסח, גם למחמירים ביותר (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוף אפוי ברוטב תפוחי עץ מתקתק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 חלקי עוף
  • 10 תפוחי עץ ירוקים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • מלח
  • קמצוץ קינמון (לא חובה)

אופן הכנת עוף ברוטב תפוחי עץ:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות שוות. מעבירים לסיר ומבשלים יחד עם הסוכר על אש נמוכה במשך 2 דקות. מערבבים, מוסיפים את הקינמון וממשיכים לבשל עד שהתפוחים מתרככים למעין ריבה.

3. מוסיפים לסיר את היין, מגביהים מעט את האש ומבשלים עד שהאלכוהול יתאדה, במשך 5 דקות. מערבבים בכף עץ ומסירים מהאש. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.

4. מניחים את חלקי העוף בתבנית, מפזרים מלח מעל ויוצקים על הכל את רוטב התפוחים. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות.

5. מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 40 דקות נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר