סלט עוף תאילנדי עם רוטב בוטנים פיקנטי
סלט עוף תאילנדי עם רוטב בוטנים פיקנטי (צילום: www.laurenslatest.com)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 3 כפות אטריות ביצים מבושלות
  • 4 כוסות חסה קרועה לחתיכות
  • 3 צנוניות
  • 1 גזר
  • 1 נתח חזה עוף בגריל שנותר במקרר*
  • 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה גס
  • 3 כפות בוטנים קלויים
  • לרוטב:
  • 2/3 כוס חמאת בוטנים טבעית (אפשר להפחית לכף אחת)
  • 1/4 כוס דבש (אפשר להפחית לכפית אחת)
  • 2 כפות רוטב סויה (אפשר להפחית לכפית אחת)
  • מיץ מלימון אחד (אפשר להפחית ל-2 כפיות)
  • קמצוץ צ'ילי מיובש גרוס
  • מים חמים

אופן הכנת סלט עוף פיקנטי:

אאא

*אין לכם שאריות חזה עוף במקרר? כך תכינו אותו במהירות: פורסים דק נתח חזה עוף, מורחים בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מחממים מחבת פסים על אש בינונית-גבוהה וצורבים את העוף במשך 2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוציאים לכלי נפרד.

1. הכנת הירקות: פורסים לעיגולים דקים את הצנוניות ואת הגזר לרצועות ארוכות ודקות.

2. מחלקים את הירקות, האטריות, הבוטנים והעוף בין שתי קערות הגשה גדולות. 

3. הכנת הרוטב: בכלי נפרד, מערבבים את חמאת הבוטנים, הדבש, רוטב הסויה, מיץ הלימון והצ'ילי הגרוס, ובהדרגה מטפטפים פנימה מעט מים חמים, עד לרמת הדלילות הרצויה. 

4. מזלפים את הרוטב בנדיבות על קערות הסלט ואוכלים מיד.

מקור