ספיישל ל"ג בעומר

מתכון לשיפודי עוף במרינדה עם ירקות

כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו ולא כדאית המדורה לסמוך עליה בכל מה שקשור להכנת האוכל, אלא רצוי להתארגן מראש עם מנגל. בטח כשמדובר בשיפודי עוף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שיפודי עוף במרינדה עם ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
  • למרינדה:
  • מיץ 2 לימונים סחוטים היטב
  • 8 שיני שום, כתושות
  • חופן עלי תימין טרי
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 1 כפיות כמון
  • 3/4 כפית פפריקה חריפה
  • 3/4 כפית קינמון
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
  • לתוספת הירקות:
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 זוקיני/ קישואים
  • 1 חבילת פטריות
  • 1 בצל לבן או סגול
  • 1-2 כפות עשבי תיבול קצוצים (אורגנו / בזיליקום / תימין)
  • מלח ים ופלפל שחור
  • שמן

אופן הכנת שיפודי עוף:

1. משרים במים שיפודי במבוק ארוכים, ומדליקים את המנגל - בין אם הוא על גחלים או חשמלי.

2. חותכים את נתחי העוף לריבועים בגודל 5 ס"מ, ומעבירים לקערה.

3. מערבבים בכלי קטן את כל מרכיבי המרינדה, ויוצקים על העוף. משרים במשך שעה לפחות ועדיף לילה שלם.

4. חותכים את הפלפלים האדומים לריבועים, פורסים עבה את הפטריות, פורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ את הזוקיני / קישואים וחותכים את הבצל לחצאי טבעות עבות, כך שכל השכבות יישארו. מצפים את הירקות בשמן ומתבלים במלח, פלפל שחור ועשבי תיבול.

5. מרכיבים את השיפודים, ושומרים על רווח בין הירקות והעופות כדי שיתבשלו היטב. מניחים על המנגל וצולים כל שיפוד במשך 20 דקות, מדי פעם הופכים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר