מחקר: יין, תה וקפה מכילים חיידקים פרוביוטיים המשפרים את העיכול

לרשימת המזונות המומלצים המכילים חיידקים פרוביוטיים התורמים לשיפור מערכת העיכול מצטרפים שלושה משקאות מפתיעים למדי: תה, קפה וכן, גם יין. לחיים! (מחקרים, בריאות)

חיה כהן | כיכר השבת |
יין. מלא בחיידקים טובים (צילום: kaboompics.com)

בריאות הקיבה ומערכת העיכול תופסים כותרות לאחרונה, ככל שהמודעות עולה לחשיבותם של החיידקים הפרוביוטיים ושילובם בתפריט היומי.

בין המזונות הפרוביוטיים המומלצים ניתן למצוא יוגורט, כרוב חמוץ (משומר), גבינות קשות כמו גאודה וגבינת עזים, וכעת מצטרפים לרשימה שלושה משקאות מפתיעים: תה, קפה וכן, גם יין.

לפי מחקר שפורסם ב-Science Magazine, לאנשים ששותים בקביעות תה, קפה ויין יש חיידקים בריאים ומגוונים יותר במערכת העיכול.

מחברי המחקר, שעקבו אחר למעלה מ-1,100 משתתפים, מצאו כי מגוון גדול יותר של חיידקים טובים במעיים קשור לבריאות כללית משופרת יותר (בעיקר בכל מה שנוגע להפרעות במצב הרוח, השמנת יתר ומעי רגיז).

על ידי שתיית תה, קפה ויין, ניתן להחדיר למערכת העיכול חיידקים טובים והגדלת מגוון החיידקים, אומרים החוקרים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר