שבת עם השפית מורן פינטו

מתכון לכרעי עוף ברוטב יין לבן ודבש בניחוח רוזמרין

השפית מורן פינטו מגישה מנה קלאסית של כרעי עוף מושחמים בדבש עם הרבה בצל ושום, בתוספת יין לבן וניחוח רוזמרין. טעים להגיש עם יין לבן צונן (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כרעי עוף ברוטב יין לבן ודבש בניחוח רוזמרין (צילם: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 30 גרם מרגרינה
  • 10 שיני שום שלמות
  • 10 בצלצלי שאלוט או בצלים רגילים קטנים
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כוס יין לבן
  • מלח ופלפל גרוס
  • 2 ענפי רוזמרין.

אופן הכנת כרעי עוף ברוטב יין לבן ודבש:

מתאים ל: 4-6 סועדים

1. מקלפים את הבצלים ושיני השום, משאירים אותם בשלמותם ושוטפים היטב.

2. מחממים סיר גדול ורחב, מוסיפים את המרגרינה ושמן הזית, וכשהמרגרינה נמסה, מוסיפים לסיר את כרעי העוף ומניחים אותם כשהצד של העור כלפי מטה. מטגנים במשך 5 דקות על אש בינונית, והופכים לצד השני לטיגון של 5 דקות נוספות. מוציאים מהסיר ומניחים בכלי נפרד.

3. מוסיפים לסיר את הבצלים ושיני השום השלמים, ומטגנים יחד במשך 5-7 דקות.

4. מחזירים את העופות לסיר, ומערבבים קלות עם הבצל והשום. מתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.

5. מזלפים את הדבש על העופות, ויוצקים מעל את היין הלבן. מבשלים במשך 15-20 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש.

מגישים עם אורז בסמטי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר