מה אוכלים היום?

מתכון לחביתה ספרדית עם תפוחי אדמה וירקות

כן, זו חביתה. לא, זו לא החביתה הרגילה שאתם מכירים. זו חביתה ספרדית עבה ועסיסית עם תפוחי אדמה וירקות - לארוחת בוקר, בראנץ' מושקע או אפילו לערב. מתכון לחביתה ספרדית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 8-10 ביצים
  • 1 בצל קטן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1-2 עגבניות בשלות
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת חביתה ספרדית:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 260 מעלות.

2. קוצצים את הבצל, מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם ואת העגבניות לעיגולים דקים.

3. במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לתנור), מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מסדרים במעגלים את פרוסות תפוחי האדמה, ומפזרים ביניהם את הבצל, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

4. בקערת ערבוב גדולה, טורפים את הביצים, ומתבלים במלח ופלפל.

5. מוציאים את עיגולי תפוחי האדמה מהמחבת, מכניסים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות. מחזירים את תפוחי האדמה למחבת ויוצקים מעל את כל נוזל הביצים.

6. מסדרים את פרוסות העגבניות מעל תפוחי האדמה, ומכניסים לתנור שחומם מראש. ממקמים את המחבת במרחק של 20 מהחלק העליון של התנור, ואופים במשך 3 דקות.

7. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות, וממשיכים לאפות עד שהביצים מתייצבות לחביתה. מוציאים, ממתינים 5 דקות, חותכים למשולשים ומגישים מיד עם סלט ירקות טרי מתובל היטב ושמנת חמוצה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר