גלילי לזניית קישואים וגבינות - ללא גלוטן
גלילי לזניית קישואים וגבינות - ללא גלוטן (צילום: reciperunner.com)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 2 זוקיני גדולים
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן
  • 1/2 כוס מוצרלה מגורדת
  • למילוי:
  • 225 גרם גבינת ריקוטה
  • 110 גרם קוטג' (עדיף דל שומן)
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה
  • 1 כף בזיליקום טרי
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • 1/8 כפית פתיתי צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • פלפל שחור, לפי הטעם

אופן הכנת לזניית קישואים וגבינות:

אאא

הכנת המילוי: 

1. בבלנדר, מעבדים יחד את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערה את התערובת, ומעבירים למקרר עד לשימוש.

הכנת "עלי הלזניה":

2. חותכים את הזוקיני ל-8 פרוסות ארוכות בעובי 0.5 ס"מ.

3. מחממים מחבת פסים על אש בינונית-גבוהה, משמנים את פרוסות הזוקיני משני הצדדים, מפזרים מעל מלח ופלפל שחור, ומניחים על המחבת. צולים במשך 2 דקות מכל צד, עד שהזוקיני רכים וגמישים. מוציאים ומניחים לצינון.

הרכבת הלזניה:

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית חרס או פיירקס מלבנית בגודל 18X26 ס"מ.

5. מצפים את תחתית התבנית ב-1/4 כוס מהרוטב.

6. בעזרת נייר מגבת, סופגים כל נוזל מפרוסות הזוקיני, כך שיהיו יבשות לחלוטין. 

7. מורחים באופן שווה כף ממילוי הגבינות על כל פרוסת זוקיני, ומגלגלים לגליל מהודק. 

8. מסדרים את הגלילים בתבנית, כשה'תפר' כלפי מטה, יוצקים מעל את הרוטב שנותר ומפזרים על הגלילים את המוצרלה המגורדת.

9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.

מקור