ספיישל שבועות

מתכון למאפה שושנים בציפוי חמאה עם שום ורוזמרין

במילים אחרות, אלו לחמניות קטנות ואווריריות עם בצק לא מסובך. מושלמות להגשה בשולחן חג השבועות. בונוס: הבצק שלהן יכול להיות בסיס נהדר לפיצה (מתכונים לשבועות, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • לבצק:
  • 3/4 1 עד 1/4 2 כוסות קמח
  • 7-10 גרם שמרים טריים
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • 3/4 כפית מלח ים
  • 2/3 כוס מים חמים
  • 3 כפות שמן זית
  • לציפוי:
  • 40 גרם חמאה
  • 1/4 כפית רוזמרין טרי קצוץ
  • 1/8 כפית אבקת שום

אופן הכנת לחמניות שמרים בצורת שושנים:

16-18 לחמניות

1. בקערה גדולה, מנפים כוס קמח ומערבבים יחד עם השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים והשמן, ומעבדים במשך דקה, עד לקבלת תערובת אחידה. בהדרגה, מוסיפים את שאר הקמח, עד לקבלת בצק רך. יוצרים בצק מהכדור, הוא אמור להיות מעט דביק.

2. על משטח מקומח, לשים את הבצק בידיים במשך כמה דקות, עד שהוא נהיה גמיש. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים במשך 30 דקות.

3. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק למלבן גדול.

4. מחלקים את הבצק לרצועות ארוכות, וחותכים אותן באמצע לרוחב. מגלגלים כל רצועה לשבלול, ומניחים בתבנית חרס עגולה עם שוליים גבוהים ומשומנת (ראו תמונה). מכסים את התבנית, ומתפיחים במשך שעה.

5. בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות.

6. הכנת הציפוי: ממיסים את החמאה ומערבבים עם שאר מרכיבי הציפוי בכלי קטן.

7. לאחר ההתפחה, מברישים את שבלולי הבצק במחצית מכמות הציפוי, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים ומברישים מיד בשאר הציפוי שנותר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר