2 דרכים מיוחדות לסלמון וסלט בריאות טעים ופוטוגני
(צילום: shutterstock)
אאא

כדורי סלמון מעושן ממולא סלט צרפתי

מרכיבים:
400 גרם סלמון מעושן איכותי
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל סגול, קצוץ דק
2 מלפפונים חמוצים בחומץ, קצוצים לקוביות קטנות
1 כף מיונז 
1 כפית חרדל גרגירים
מלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות
לקישוט: מעט עלי שמיר

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר מלא מים, עד לריכוך מלא. מוציאים, וחותכים לקוביות קטנות מאוד.

2. מערבבים היטב את קוביות תפוחי האדמה עם הבצל הקצוץ, המלפפונים חמוצים, המיונז, החרדל, המלח והפלפל השחור.

3. מניחים פרוסת סלמון על ריבוע ניילון נצמד, מניחים במרכזה מסלט תפוחי האדמה, אוחזים בקצוות הניילון ומחברים יחד, כך שיתקבל 'כדור'. מסובבים ומהדקים היטב את הקצוות יחד ומעבירים למקרר.

4. סמוך להגשה, מקלפים בעדינות את הניילון ומניחים כדור בצלחת של כל סועד.

סלמון צרוב בסויה עם סלט אסייתי

מרכיבים:
400 גרם פילה סלמון, מופשרים
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה קיקומן
לסלט:
1 כוס נבטים
2 מלפפונים, פרוסים לג'וליאנים (רצועות דקות וארוכות)
2 גזרים, פרוסים לג'וליאנים
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד
1 שן שום, כתושה
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

אופן ההכנה:
1. מחממים פלנצ'ה עם השמן, מניחים מעל את פרוסות הסלמון וצורבים במשך 2 דקות מכל צד. יוצקים מעל את הסויה ונותנים עוד דקה לספיגת הטעמים.

2. הכנת הסלט: בקערה, מערבבים את הירקות ומזלפים מעל את שמן הזית והסויה. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומערבבים היטב.

סלט בריאות חגיגי

מרכיבים:
1 כוס קינואה אדומה, מבושלת
1 כוס בורגול, מושרה במים ל-20 דקות ומסונן
1 אבוקדו, חתוך לקוביות גסות
150 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
2 מלפפונים, חתוכים לקוביות שוות
2 בצל ירוק, חתוכים לעיגולים דקים
2 ענפי סלקי אמריקאי - החלק הירוק בלבד, קצוץ
לרוטב:
1 לימון, סחוט
2 כפות מיונז
1 שן שום, כתושה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה: 
1. בצנצנת או בבקבוקון מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומשקשקים היטב. שומרים מכוסה במקרר.

2. מערבבים יחד את מרכיבי הסלט וסמוך להגשה, יוצקים מעל את הרוטב.