מה אוכלים היום?

מתכון לפילה בקלה ברוטב עגבניות ופטרוזיליה

חלק מהבישול האיטלקי דווקא לא מסובך בכלל, והמתכון הזה לבקלה בסגנון סיציליאני הוא הוכחה מצוינת כיצד ממרכיבים פשוטים אפשר ליצור מנה מלאת טעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • 6 פילטים של דג בקלה / בס במשקל 170 גרם כל אחד
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 8 עגבניות תמר, חתוכות לקוביות
  • 1 כפית חומץ בן יין אדום
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת בקלה סיציליאני:

1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מתבלים את הדגים במלח ופלפל שחור ומניחים על השמן החם. מבשלים במשך 3 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב, הופכים ומבשלים במשך 3 דקות את הצד השני. מוציאים מהמחבת לכלי נפרד.

2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את השום הכתוש והאורגנו ומטגנים יחד במשך דקה.

3. מוסיפים למחבת את החומץ, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומחזירים את הדגים למחבת.

4. מניחים כף קוביות עגבניות על כל דג, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 3-7 דקות, תלוי בעובי הדג.

5. בסיום הבישול, מפזרים על הדגים את הפטרוזיליה ומגישים מיד לצד תפוחי אדמה אפויים או פסטה אהובה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר