• זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • לטארט:
  • 1/4 1 כוסות (160 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (30 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מי קרח (ממלאים קערה רטנה במים עם 2-3 קוביות קרח)
  • לקרמל:
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 70 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • לגנאש השוקולד:
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 120 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • לקישוט: מלח ים אטלנטי

אופן הכנת טארט שקדים במילוי שוקולד וקרמל:

אאא

הכנת הטארט:

1. מנפים את הקמח לקערה גדולה ומערבבים יחד עם השקדים הטחונים, אבקת הקקאו, הסוכר והמלח.

2. מועכים את החמאה לתערובת הקמח בעזרת מזלג, עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל ומערבבים. לבסוף, מוסיפים את המים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מגלגלים לעיגול עבה ומעט שטוח (לא כדור) ומעבירים למקרר למשך 30 דקות עד לילה שלם.

3. על משטח מקומח, או תחת ניילון נצמד, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 27 ס"מ, ומרפדים איתו תבנית טארט עגולה משומנת בקוטר 23 ס"מ. מסירים את הקצוות שעולות על שולי התבנית, ומכניסים למקרר 30 דקות לפני האפייה.

4. דוקרים את הבצק במזלג, מרפדים את הבצק בנייר אפייה ומניחים מעל שעועית יבשה, אורז או משקולות פאי.

5. אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מסירים את השעועית/אורז/משקולות ואת נייר האפייה, ואופים במשך 10-15 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לצינון מוחלט.

הכנת הקרמל:

6. בסיר בינוני עם תחתית כבדה, מבשלים על אש בינונית-גבוהה את הסוכר והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא ערבוב עד שהסוכר נמס ומקבל גוון קרמל. מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת. הקרמל יבעבע מעט.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

7. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים במשך 1-2 דקות, תוך בחישה מתמדת בכף עץ, עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה והמלח, ומערבבים היטב עד שהגושים נמסים.

8. מניחים לקרמל להצטנן מעט, ואז יוצקים אותו על הבצק האפוי. מכניסים למקרר למשך 4-5 שעות.

הכנת גנאש השוקולד:

9. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן, וכאשר היא מתחילה לרתוח, מסירים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד הקצוץ. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

רגע האיחוד:

10. יוצקים את גנאש השוקולד על הקרמל, ומורחים אותו לשכבה אחידה. מעבירים למקרר למשך 2-3 שעות או עד להגשה. סמוך להגשה, מפזרים מעל מעט מלח ים אטלנטי, פורסים ומגישים.

מקור