מה אוכלים היום?

מתכון לקוסקוס עם ירקות מאודים

חם, לוהט ובגדול לא כיף להיות בחוץ. מצד שני, הבית מרגיש אלסקה עם מזגן נון-סטופ. אז מה מכינים לצהריים? קוסקוס עם ירקות מאודים (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קוסקוס קיצי עם ירקות מאודים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חבילת קוסקוס, מוכנה לפי הוראות היצרן
  • לירקות המאודים:
  • 4 תפוחי אדמה
  • 3 בצלים
  • 6 גזרים
  • 2 שורש פטרוזיליה
  • 3 קישואים קטנים ומוצקים
  • 3 זוקיני בינוניים
  • 3 ענפי סלרי
  • 1 דלורית קטנה
  • קמצוץ קינמון
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת קוסקוס וירקות מאודים:

1. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.

2. מקלפים וחותכים לרבעים (גדולים או קטנים, לפי העדפה אישית) את תפוחי האדמה, הבצלים, הגזרים, הדלורית ושורש הפטרוזיליה. הקישואים והזוקיני נשארים בקליפתם אך גם נחתכים לרבעים.

3. מחממים מים בסיר גדול, ועליו מניחים סיר נוסף. בסיר העליון, שמים את כל הירקות החתוכים, ענפי הסלרי והתיבול. מאדים במשך 35 דקות (האש בכיריים דולקת מתחת לסיר עם המים), עד שהירקות רכים.

4. בכל צלחת, מניחים קוסקוס בנדיבות ומוסיפים מעל את הירקות המאודים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר