כנפיים ברוטב אסייתי
כנפיים ברוטב אסייתי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 10-12 כנפי עוף
  • למרינדה:
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין
  • 1/4 כפית אבקת קארי
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

אופן הכנת כנפיים צלויות ברוטב אסייתי:

אאא

1. בקערה קטנה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה, עד שהסוכר החום נטמע היטב. 

2. מכניסים את הכנפיים לשקית אטומה, שופכים פנימה את המרינדה, סוגרים היטב ומעסים בידיים את העופות, כך שהמרינדה תצפה אותם מכל כיוון. מניחים את השקית בקערה (כדי שהמרינדה לא תדלוף) ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות עד לילה שלם.

3. אופציית צלייה א': מברישים בשמן מחבת פסים, מחממים היטב, מוסיפים את הכנפיים וצולים אותן במשך 5-6 דקות. הופכים 3 פעמים.

אופציית צלייה ב': מחממים תנור ל-180 מעלות, מפזרים את הכנפיים על רשת או תבנית אלומיניום משומנת, וצולים במשך 25 דקות.

אופציית צלייה ג': מחממים מכשיר גריל חשמלי או מנגל גחלים, מוסיפים את הכנפיים וצולים אותן במשך 5-6 דקות. הופכים 3 פעמים.

ניתן להגיש עם אורז לבן ובצל ירוק קצוץ, כמיטב המסורת.