מה אוכלים היום?

מתכון לכנפיים צלויות ברוטב אסיאתי

בשלנים מתחילים? זה בשבילכם. מתכון פשוט שאין שום דרך להרוס לכנפיים ברוטב אסיאתי. כמה הן גמישות? אפשר להכין אותן במחבת, בתנור או במנגל והן תמיד יצאו עסיסיות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כנפיים ברוטב אסייתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10-12 כנפי עוף
  • למרינדה:
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין
  • 1/4 כפית אבקת קארי
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

אופן הכנת כנפיים צלויות ברוטב אסייתי:

1. בקערה קטנה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה, עד שהסוכר החום נטמע היטב.

2. מכניסים את הכנפיים לשקית אטומה, שופכים פנימה את המרינדה, סוגרים היטב ומעסים בידיים את העופות, כך שהמרינדה תצפה אותם מכל כיוון. מניחים את השקית בקערה (כדי שהמרינדה לא תדלוף) ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות עד לילה שלם.

3. אופציית צלייה א': מברישים בשמן מחבת פסים, מחממים היטב, מוסיפים את הכנפיים וצולים אותן במשך 5-6 דקות. הופכים 3 פעמים.

אופציית צלייה ב': מחממים תנור ל-180 מעלות, מפזרים את הכנפיים על רשת או תבנית אלומיניום משומנת, וצולים במשך 25 דקות.

אופציית צלייה ג': מחממים מכשיר גריל חשמלי או מנגל גחלים, מוסיפים את הכנפיים וצולים אותן במשך 5-6 דקות. הופכים 3 פעמים.

ניתן להגיש עם אורז לבן ובצל ירוק קצוץ, כמיטב המסורת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר