קציצות בשר בסגנון אסיאתי
קציצות בשר בסגנון אסיאתי (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 4 ענפי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • לרוטב:
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות
  • 500 גרם שעועית ירוקה טריה
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מעט ג'ינג'ר
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קציצות בשר בסגנון אסיאתי:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה (אל תפחדו ללוש בידיים), ומשאירים בצד למנוחה וספיגת טעמים במשך 30 דקות לפחות.

הכנת הרוטב:

2. שוטפים היטב את השעועית, מסירים את הקצוות וחותכים לצינורות באורך 4 ס"מ. 

3. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. 

4. מוסיפים לסיר את השעועית ורוטב הסויה, יוצקים מעל 4 כוסות מים, מתבלים בג'ינג'ר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומביאים לרתיחה על אש בינונית.

רגע האיחוד:

5. יוצרים מהעיסה קציצות עגולות בגודל שווה, ומורידים בזהירות לרוטב החם. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

מגישים עם אורז לבן, פתיתים ואפילו פסטה ומוסיפים סלט ירוק טרי.